Pripremite duge rukave i kišobrane: Od sutra naglo zahlađenje

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- U Republici Srpskoj sutra se očekuje naglo zahlađenje uz jače padavine i jak do olujni vjetar, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jaka kiša će zahvatiti većinu predjela, padavine će biti obilnije na jugu i zapadu, u Hercegovini će biti pljuskova sa grmljavinom i duvaće jak do olujni jugo.

U ostalim predjelima duvaće umjeren do jak zapadni do sjeverozapadni vjetar.

Maksimalna temperatura vazduha u prvom dijelu dana iznosiće od 12 stepeni Celzijusovih na zapadu i jugozapadu, do 20 stepeni na jugu Hercegovine, u višim predjelima na zapadu od 10.

Minimalna temperatura vazduha u noći na subotu iznosiće od šest stepeni na jugozapadu do 11 stepeni na sjeveroistoku, na jugu do 14, a u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.

U subotu, 14. septembra, i dalje će biti tmurno i hladnije vrijeme sa kišom, uglavnom na sjeveru.

Na jugu se do jutra očekuju jače padavine, a u nastavku dana biće suvo uz postepeno razvedravanje. Ponegdje u Krajini su moguće i obilnije padavine.

Uveče i u noći na nedjelju vjetar će biti u jačanju na sjeveru.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od šest do 10, na jugu do 13, u višim predjelima tri, a maksimalna od devet do 15, na jugu do 19, u višim predjelima na zapadu od sedam stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 15. septembra, nastavlja se oblačno i hladno vrijeme sa kišom u većini krajeva, koja će na zapadu ponovo biti i obilnija, dok će na jugu Hercegovini biti uglavnom sunčano uz oblačne periode i ponegdje sa prolaznom kišom.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od šest do 12, u višim predjelima tri, a maksimalna od 11 na jugozapadu i istoku do 20 stepeni Celzijusovih na krajnjem jugu, u višim predjelima sedam.

U ponedjeljak, 16. septembra, biće oblačno sa kišom u većini krajeva, dok se u Hercegovini očekuje promjenljivo oblačno uz sunčane periode.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od sedam do 12, u višim predjelima tri, a maksimalna od 11 na jugozapadu, do 16 na jugoistoku, na jugu Hercegovine do 20, a u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana