Prikupljeno 97 doza krvi

Srna
Prikupljeno 97 doza krvi

BANjALUKA - U današnjoj akciji Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi banjalučkog preduzeća "Elektrokrajina" prikupljeno je 97 doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik ovog aktiva Siniša Kekerović je naveo da se na ovu humanitarnu akciju odazvalo oko 100 radnika "Elektrokrajine" i 20 kolega iz sedam elektroenergetskih preduzeća iz Srpske i Srbije.


On je izrazio zadovoljstvo odzivom zaposlenih iz ovog preduzeća, te zahvalio gostima iz "Elektro-Bijeljine", "Rudnika i termoelektrana /RiTE/ Gacko", "RiTE Ugljevik", "Hidroelektrana na Drini", "Hidroelektrana na Trebišnjici", Matičnog preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske i "Elektrodistribucije Kragujevac" koji su došli da podrže ovu plemenitu akciju.

"Nažalost, bilo je i onih koji su htjeli, ali ipak nisu mogli dati krv iz zdravstvenih razloga, tako da je na današoj akciji prikupljeno 97 doza, s tim da su mnogi naši radnici proteklih dana i pojedinačno darivali krv i za hitne potrebe", rekao je Srni Kekerović.

Prema njegovim riječima, Aktiv praktično sa svakom akcijom dobija nove članove bilo da je riječ o radnicima koji po prvi put daju krv ili se radi o iskusnim davaocima koji se odlučuju za ovaj vid humanitarnog udruživanja.

Vladimir Suvara, radnik Terenske jedinice Banjaluka, devet puta je davao krv, ali sada prvi put u organizaciji Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine".

"Na davanje krvi me motivisala želja da pomognem onima kojima je krv neophodna i na taj način učinim dobro djelo", istakao je Suvara, te pozvao i druge da se priključe ovakvim akcijama jer nečije malo nekome znači mnogo.

Igor Leginović, predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Elektro-Bijeljina", kaže da je krv počeo davati još u srednjoj školi sa čime je nastavio nakon zaposlenja, te je do sada 23. puta napunio dozu dragocjene tečnosti.

On je zahvalio Aktivu "Elektrokrajine" na domaćinstvu i prijemu, ističući potrebu stalnog jačanja međusobnih veza između radnika sistema "Elektroprivrede Srpske".

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine" svake godine u dvije organizovane akcije, te u grupnim i pojedinačnim odzivima na hitne potrebe, daruje više od 250 doza krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana