Prijem za penzionisane pripadnike MUP-a: Generacija koja je iznijela sudbinu Srpske

GS
Prijem za penzionisane pripadnike MUP-a: Generacija koja je iznijela sudbinu Srpske

Povodom Dana policije, u Centru za obuku u Zalužanima, održan je prijem i druženje za prenzionisane pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zahvalnost i zaslugu onima koji su od nastanka policije Srpske bili njeni pripadnici iskazali su ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević.

Dragan Milić iz Kotor Varoša 30 godina radio je u MUP-u Republike Srpske kao pripadnik prve generacije policije. Ističe, da je velika čast bila biti dio ove institucije od njenog nastanka.

- Bila mi je čast da se odazoven, nisam se dvoumio, to je moja kuća i ne znači ako sam otišao u penziju da sam otišao iz policije. Dio nas i srca i duše ostaje u policiji - rekao je Milić.

Bez obzira na to što sam sada penzioner, ja ću uvijek biti na raspolaganju našem Ministarstvu, rekao je Dragiša Škorić iz Gradiške.

- Danas sam počašćen i zahvaljujem se svima koji su nas se sjetili i ukazali nam čast da i mi budemo dio proslave povodom dana policije - istakao je Škorić.

Ova generacija penzionisanih policajaca započela je svoj radni vijek između 1992. i 1995. godine, i dali su nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, rekao je ministar Siniša Karan

- Ovo su danas naše kolege koji su iznijeli sudbinu Srpske. MUP se rodio sa Republikom Srpskom i živi i dan danas. To je prva organizovana institucija Srpske - istakao je Karan.

Ove godine oko 500 policajaca odlazi u penziju, koji su svoj radni vijek započeli početkom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana