Prijem za Azru Elezović, osvojila treće mjesto na Olimpijadi iz mikroelektronike

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je danas prijem za Azru Elezović, studenta četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, koja je osvojila treće mjesto na Olimpijadi iz mikroelektronike održanoj 19. oktobra u Jerevanu.

Javor je istakao da je grad orijentisan ka ulaganju u obrazovanje, jer je to oblast koja Prijedor strateškim pristupom može dovesti u rang gradova prepoznatljivih po mladim i uspješnim ljudima, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je dodao da će grad u budućnosti sve više pomagati i podržavati talentovane i nadarene i shodno tome u Prijedlogu nacrta budžeta za narednu 2024. planiran je grant za podršku mladim talentima.

Elezovićeva je nakon prijema izjavila da se to takmičenje već 18 godina održava u Jermeniji i da obuhvata oblasti iz digitalnog dizajna, neke oblasti iz matematike, programiranja i radiofrekventne elektronike i da se takmiče studenti osnovnih, master i doktorskih studija do 30 godina starosti.

Elezovićeva je uz Nikolu Babića iz Teslića, koji je osvojio prvo mjesto, bila jedini predstavnik BiH na ovoj olimpijadi.

Ovo takmičenje okupilo je oko 300 učesnika, a u finalu ih je bilo 28 iz 14 država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana