UKC: Prijedorčanki uspješno odstranjen tumor težak oko 23 kilograma

Tanjug
Foto: UKC Banjaluka

BANjALUKA - Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako je navedeno na Fejsbuk nalogu UKC, tumor je otkriven kod mlađe pacijentkinje koja se javila ljekaru zbog rasta stomaka tri mjeseca unazad.

Ona je na UKC upućena iz Opšte bolnice Prijedor prošle nedelje. 

"Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtjevala hirurško zbrinjavanje", navodi se u objavi.

Dodaje se da je operativni zahvat trajao dva i po sata i da je uspješno završen.

"Pacijentkinja, mlađe životne dobi javila se ljekaru zbog rasta stomaka unazad tri mjeseca, te je upućena u našu ustanovu iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice. Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtijevala hirurško zbrinjavanje. Operativni zahvat je trajao je dva i po sata i završen je uspješno. Pacijentkinja se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno oporavlja", navode iz najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

 

Dodaju da su ovu složenu operaciju izveli specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista onkologije doc. dr Miroslav Popović, specijalista ginekologije i akušerstva prim. dr Andrija Baničević, specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Đurđina Momić i dr Ljubomir Vlajnić, uz podršku dr Miroljuba Kovačevića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, dr Đorđa Jakovljevića, specijalizanta anestezije sa reanimatologijom, te instrumentarki Olje Šević i Tamare Jungić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana