Prijedorčanima veći računi za vodu

Srna
Foto: Arhiva

PRIJEDOR- Prosječan mjesečni račun za vodu, počevši od maja, u Prijedoru će biti već za 2,06 KM zbog promjene cijene usluga prijedorskog "Vodovoda".

Povećan je fiksni dio cijene za najveći dio potrošača sa dvije na četiri marke, dok je varijabilni dio cijene smanjen za 0,02 KM za sve kategorije potrošača, a cijena kanalizacije je ostala nepromijenjena.

"Varijabilni dio cijene vode za kategoriju domaćinstva sada iznosi 1,11 KM, za kategoriju budžetski sektor 1,55 KM, a za kategoriju industrijski i zanatski sektor 2,18 KM", navodi se u saopštenju.

Iz "Vodovoda" podsjećaju da je Skupština grada Prijedora krajem aprila usvojila prijedlog ovog preduzeća da se na ovaj način koriguju cijene usluga.

"Potreba za povećanjem cijene inicirana je prvenstveno povećanjem troškova električne energije za oko 35 odsto, zatim povećanjem troškova prilikom nabavke svih vrsta materijala koje `Vodovod` svakodnevno koristi za održavanje mreže, te povećanjem troškova goriva i svih ostalih troškova koji utiču na redovno poslovanje preduzeća", precizrano je u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana