Prijedor: Počele 27. međunarodne ulične trke

Srna
Prijedor: Počele 27. međunarodne ulične trke

PRIJEDOR - U Prijedoru su počele 27. Međunarodne ulične trke "Prijedor 202" koje se održavaju povodom 16. maja, Dana grada

Manifestaciju je otvorila trka đece sa smetnjama u razvoju, a slijede trke srednjoškolaca, osnovaca i cicibana.

Trka seniorki na 2.000 metara najavljena je za 18.30 časova, a seniora na 4.500 metara za 18.45 časova.

Promoter ovogodišnje Međunarodne ulične trke je potpredsjednik Srpskog atletskog saveza Snežana Pajkić Jolović.

“Puno sreće želim svim takmičarima i pozivam Prijedorčane da dođu na trg, budu dio 27. uličnih trka i u što većem broju bodre učesnike”, rekla je Pajkić Jolović novinarima u Prijedoru nakon prijema koji je danas organizovan u Gradskoj upravi.

Ona je dodala da je od izuzetnog značaja kompletna manifestacija, da je atletika kraljica sportova i da vjeruje da je mladim generacijama interesantno da vide evropskog prvaka i sve njih koji su osvajali medalje i imaju dosta toga da im prenesu što se tiče nekih ličnih iskustava.

“Iako sam bila prvak Evrope u Splitu 1990. godine, nekako mi je posebna draž bila pobijediti u svom gradu na uličnoj trci”, navela je Pajkićeva.

Predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Prijedor Veljko Janjetović potvrdio je da je sve spremno za trke i da će biti održano ukupno 28 trka.

“Biće veoma masovne trke. U seniorskoj konkurenciji imamo takmičare iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH i očekujemo veliki spektakl. Danas je u Prijedoru praznik atletike i pozivam sve sugrađane da, nakon tri godine pauze, dođu u najvećem broju da gledaju i svoju đecu i atletičare i da se družimo”, poručio je Janjetović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana