Prijave za “Jahorina ultra trejl” do 20. jula, prijavljeno više od 5.000 takmičara

Srna
Prijave za “Jahorina ultra trejl” do 20. jula, prijavljeno više od 5.000 takmičara

JAHORINA - Za međunarodnu trku “Jahorina ultra trejl”, koja će biti održana 27. i 28. jula, do sada je prijavljeno više od 5.000 takmičara, a prijave su otvorene do subote, 20. jula.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je na konferenciji za novinare na Jahorini da su događaji poput “Jahorina ultra trejla” dobri za promociju, ne samo Jahorine, nego i Sarajevsko-romanijske regije i cijelog regiona.

“U trci na 160 kilometara može se uživati i u drugim ljepotama i tako dodatno motivisati ljude da dođu i posjete Republiku Srpsku. Olimpijski centar žJahorinaž je prepoznao da je važno da olimpijska ljepotica živi 365 dana u godini i da sva ulaganja Vlade Srpske i predsjednika Republike Milorada Dodika polako dobijaju konture, da je Jahorina puna posjetilaca kako zimi, tako i ljeti”, istakao je Šulić i dodao da će možda trčati midi trku na 30 kilometara.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je da će takmičari moći da se oprobaju u četiri trke - mini trka od 10 kilometara, midi 30 kilometara, maksi trka 78 kilometara i ultra trka duga 160 kilometara, koja startuje u Prijevoru.

“Riječ je o velikom, međunarodnom događaju koji okuplja trkače iz 30 zemalja i nosi međunarodne ITRA poene. Ove godine obeležavamo 10 godina trajanja trejla, a žJahorina ultra trejlž nije samo događaj značajan za Jahorinu već za cijelu regiju jer Ultra trka prelazi preko Zelengore. Maglića, Trebevića, Bioča i spaja različite opštine”, istakao je LJevnaić i najavio da će najbrži u ultra trci i u muškoj i u ženskoj konkurenciji osvojiti kao nagradu automobil.

On je dodao da je trka na svjetskom nivou, podržava je više od 200 volontera i rekordan broj sponzora i partnera, obećavajući nezaboravno iskustvo, a takmičare očekuje 17 okrepnih stanica raspoređenih na svakih 10 kilometara i tri životne stanice.

LJevnaić je naveo da trku podržavaju Vlada Republike Srpske i predsjednik Srpske Milorad Dodik, resorna ministarstva, Savjet ministara, Helikopterski servis Srpske, Gorska služba spasavanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, vatrogasci i mnoge druge institucije koje brinu o bezbjednosti takmičara.

Prema njegovim riječima, posjetioci mogu očekivati vrhunsku zabavu, žurke i koncert pjevača Nikole Rokvića, koji je ambasador trke ove godine.

LJevnaić je naglasio da “Jahorina ultra trejl” nije samo sportski dogadaj, već i promocija zdravog načina života i sporta, domaćih proizvoda i gostoprimstva koje krasi Republiku Srpsku, a ovogodišnja trka okuplja i pet elitnih trkača, koji će svojim prisustvom dodatno podići nivo takmičenja.

Zamjenik načelnika Trnova Ljiljana Milić rekla je da je ova opština okružena planinama Bjelašnicom, Jahorinom i Treskavicom, a s obzirom na to da dio trke “Jahorina ultra trejl” prolazi preko Treskavice, učesnike će dočekati prelijepi pejzaži, jezera, ferata i planinarski domovi.

Ona je dodala da će opština Trnovo imati svog učesnika u trci i da im je zadovoljstvo što su dio ovoga događaja jer smatra da su sportisti najbolji ambasadori Republike Srpske.

Predstavnik “M:tela” Stefan Lučina rekao je da i njihove kolege učestvuju u trci, te da je cilj kompanije da promoviše sport i zdrave životne navike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana