Prestižno priznanje Tamari Vučić u rodnom gradu

Tanjug
Prestižno priznanje Tamari Vučić u rodnom gradu

LOZNICA – Supruga predsjednika Republike Srbije Tamara Vučić dobitnica je nagrade „Ličnost Loznice za ponos“.

Ovo priznanje, koje nosi naziv „Dobrinka Biba Mirković“, ustanovljeno sa ciljem promocije Lozničana koji su ostavili trag u oblasti kojom se bave, Tamari Vučić uručeno je u Etno Selu „Sunčana Reka“, gdje je nagrada i ustanovljena prije šest godina.

Novčani dio nagrade Vučić je uručila za liječenje dječaka oboljelog od Daunovog sindroma iz Loznice.

Za nagradu „Ličnost Loznice za ponos“, ove godine, predloženo je 39 kandidata, a žiri se odlučio da dobitnik bude Tamara, kao najdostojnija za ovo prestižno priznanje.

Prilikom uručenja nagrade Tamara Vučić je naglasila da za nju ovo prestižno priznanje predstavlja izuzetnu čast, prije svega jer nosi ime dame, koja, nažalost, nije više sa nama.

Ona je dodala da joj je izuzetno važno što u nazivu stoji da se nagrada uručuje ličnosti Loznice za ponos.

Posebno joj je skrenulo pažnju, kako je naglasila, jer u obrazloženju nagrade stoji da je ona „Čedo svoga grada“, što je, kako je istakla, izazvalo neke lijepe emocije i dodala da nema ništa ljepše nego da budete čedo i ponos svojih roditelja, svoga grada i kraja.

Ona se zahvalila svima koji su je predložili za ovu prestižnu nagradu, kao i onima koji su je podržali.

Inače, prvi dobitnik ovog priznanja bio je akademik profesor dr Svetislav Sveta Božić, čuveni srpski kompozitor, potom maratonac Aleksandar Kikanović, profesorica Slobodanka Boba Milanović, bokseri šampion Milan Aćimović, novinarka Zorica Višnjić, a prošlogodišnji dobitnik je vlasnik mnogih talenata i zanimanja, Milutin Popović Zahar.

Ovo je drugo priznanje Tamari Vučić iz rodnog grada. Nedavno je za Dan grada nagrađena Poveljom, koja se smatra najvećim priznanjem grada Loznica.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana