Preobraženje da uči ljude da budu bolji

SRNA
Preobraženje da uči ljude da budu bolji

PRNjAVOR- Preobraženje treba da uči ljude kako da budu bolji i unapređuju svoje vrline, radi milosti Božije, poručio je večeras protojerej-stavrofor Duško Drinić u Prnjavoru gdje je u susret krsnoj slavi gradskim ulicama prošla litija.

"Deseti put smo se sabrali u velikom broju, obavili krsni hod našim gradom, pronijeli litiju, a onda se vratili u Hram gdje smo osveštali slavski kolač i slavsko žito", izjavio je Drinić novinarima.

On je istakao da se kroz krsni hod, molitve i pojanje crkvenih pjesama priziva blagoslov Božiji na grad i sve stanovnike.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš istakao je da se krsna slava grada iz godine u godinu dočekuje sa pokazateljima novog i većeg uspjeha i razvoja lokalne zajednice.

"Naš grad se preobražava na bolje i postao je lijepo mjesto za život, što je vidljivo svakom dobronamjernom čovjeku", poručio je Tomaš.

Litija, u kojoj je učestvovao veliki broj građana i predstavnika kolektiva, organizacija i udruženja, se tokom prolaska gradskim ulicama zaustavila kod Spomenika junacima grada, gdje je sveštenstvo služilo pomen poginulim borcima iz proteklog Odbrambenog-otadžbinskog rata.

Prethodno je u Hramu Svetog velikomučenika Georgija održano praznično bogosluženje.

Povodom gradske slave Preobraženja Gospodnjeg sutra će u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i Spomen-hramu na Vučijaku u 9.00 časova biti služene liturgije.

Parastos za 626 boraca poginulih u proteklom ratu biće služen u 10.00 časova na Vučijaku.

Povodom Preobraženja gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Sremski Karlovci Boban Petković u 11.00 časova potpisaće sporazum i povelju o bratimljenju dvije lokalne zajednice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana