Preminuo Slaviša Sabljić

GS
Foto: RTRS

BANjALUKA - Čuveni novinar i urednik Slaviša Sabljić koji je, tokom 45 godina duge karijere, radio i za "Glas Srpske" preminuo je danas u Banjaluci.

Slaviša Sabljić rođen je 12. septembra 1946. godine u Drvaru.

Tokom 45 godina uspješnog rada Sabljić je objavio 22.000 priča, vijesti, informacija, reportaža, komentara i snimio je više od 2.500 priča za televiziju, od kojih su najpopularnije bile priče serijala "Kapi zavičaja".

Prvi novinarski tekst Slaviše Sabljića objavljen je 26. marta 1976. godine u Dnevniku Radio stanice "Bratstvo-jednistvo" u Drvaru, a kroz novinarski put tekao je preko Rojtersa, "Politike", ekskluzivnih priča Radija Velike Kladuše.

Bio je ratni reporter, odnosno šef pres centra Drugog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske, zatim novinar u "Glasu Srpske", potom  urednik Informativnog programa Bel televizije, da bi karijeru završio u Radio-televiziji Republike Srpske.  Među posljednjim tekstovima koje je objavio u "Glasu" bio je feljton "Devedesete-izvod iz ratnog dnevnika". Posljednjih godina uglavnom se posvetio nesvakidašnjim ljudskim sudbinama.   

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana