Preminuo profesor Dragutin Mirović

Srna
Preminuo profesor Dragutin Mirović

BIJELjINA  - Dragutin Mirović, dugogodišnji profesor Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu, preminuo je danas u 75. godini, nakon duge i teške bolesti.

Komemoracija povodom smrti profesora Mirovića biće održana sutra u 10.00 časova u amfiteatru Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, a termin sahrane biće naknadno objavljen.

Mirović je ostavio upečatljiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri, a veliki broj objavljenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim, master i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu, saopšteno je iz Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina.

"Ono što prevazilazi sve granice su njegova posebnost i vrline. Njegova harizma kojom je plijenio, mudrost, iskustvo i znanje koje je nesebično dijelio nedostajaće prije svega njegovoj porodici, ali i kolegama, prijateljima i studentima koji će ga pamtiti po njegovoj posebnosti i ljudskim osobinama koja se rijetko sreće", navedeno je u saopštenju.

Mirović je rođen 1947. godine na Han Pijesku, diplomirao je 1977. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a doktorirao 1988. na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Izabran je u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Privredno pravo 2006. godine na Fakultetu spoljne trgovine u Bijeljini, Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Glavne oblasti interesovanja i istraživanja su mu bile poslovno pravo, pravo EU, bankarsko pravo.

Obavljao je funkciju direktora Više škole za spoljnu trgovinu, a bio je i prvi dekan Fakulteta spoljne trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana