Preminuo ljekar i sportista iz Bugojna koji se nedavno popeo na najviši vrh Afrike

Kliks
Preminuo ljekar i sportista iz Bugojna koji se nedavno popeo na najviši vrh Afrike

Rinad Zukić (32), doktor, sportista i rukometni sudija, preminuo je jutros u Bugojnu.

Ovu vijest su potvrdili iz Rukometnog kluba "Iskra" Bugojno putem društvenih mreža, a Zukić je bio njihov član. Zukić je završio Medicinski fakultet u Sarajevu te specijalizovao kardiologiju.

"Sa velikom tugom i boli u srcu obavještavamo da nas je naš sugrađanin Rinad Zukić (32) napustio. Bio je prepoznatljiv po svojoj vedrini, sportista, doktor, omiljen u društvu, pozitivna slika našeg Bugojna, uvijek nasmijan i motivisan", rekli su iz njegovog kluba.

Zukić se nedavno popeo na najviši vrh Afrike, Kilimandžaro.

"U 32. godini preminuo je jutros u svom Bugojnu, iako su doktori uložili sve moguće napore da ga spase, odnosno vrate u život nakon posljednjeg jutarnjeg kruga u svom Bugojnu. Rinad je bio pravi ambasador našeg Bugojna, naše BiH. Pozitivna priča društva, uvijek nasmijan i motivisan, uvijek spreman pomoći i pozitivni primjer mnogima! Svi su u šoku, mnogi u ovom vrelom ljetnom danu ne mogu da vjeruju u informaciju koja je jutros prostrujala gradom. Kao da je u trenutku sve stalo. Odlazi nam mladost, sudbina je bila jača od svih planova. Nedavno je osvojio najviši vrh Afrike, sa sobom ponio šal MRK Iskra Bugojna. Potvrdio koliko voli svoj klub i grad, svoju raju i svoje sugrađane! Hvala ti za sve", naveli su sa portala Infobugojno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana