Preminula Ivana Bjelogrlić, malena Lavica koja nas je ujedinila

Milijana Latinović
Foto: Fejsbuk

ISTOČNO SARAJEVO – Nakon višegodišnje teške borbe, djevojčica Ivana Bjelogrlić, koju su svi do milja zvali Ica Lavica otišla je jutros rano u bolji svijet- svijet u kome više nema boli, patnje i suza.

Riječi su to napisane na "fejzbuk" stranici Pomozimo Ivani Lavici kojima je saopšteno da je šestogodišnja Ivana iz Istočnog Sarajeva  jutros preminula.

Te riječi odjeknule su srcima širom Republike Srpske i šire jer su se svi zajedno sa Ivaninom porodicom godinama molili i navijali za malenu Lavicu da ozdravi. Nažalost, izgubila je bitku za život.

- Otišla je kod anđela kojima ona i pripada što nam je dokazala kroz sve ovo vrijeme koje smo proveli uz nju – napisano je na "fejzbuk" stranici.

O Ivaninoj borbi s opakom bolešću pisao je i "Glas Srpske".

Ivani je 2018. godine dijagnostikovan tumor na bubregu. Hrabro je prošla terapije u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS, te operaciju u Beogradu, ali se bolest, nažalost, proširila na pluća i jetru. Tada je krenula borba njene porodice i prijatelja da Ivana ode na liječenje u kliniku u Pariz, jednu od najboljih kada je riječ o dječijoj onkologiji.

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu “Duša djece” finansirao je tada njeno liječenje u Parizu, a brojni prijatelji porodice Bjelogrlić i humanisti širom Srpske sakupili su novac da pomognu u svemu ostalom što im bude potrebno. Ova hrabra djevojčica liječila se i u Turskoj.

Sve operacije i terapije podnijela je sa osmjehom po kome je bila prepoznatljiva i svima bila primjer hrabrosti.  Svojim osmijehom budila je humanost u ljudima širom svijeta koji su proteklih godina pomagali Bjelogrlićima u najtežoj borbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana