Prekinut saobraćaj na putu Modriča-Šamac

G.S.
Prekinut saobraćaj na putu Modriča-Šamac

BANjALUKA - Na dionici magistralnog puta Modriča - Šamac u mjestu Pisari prekinut je saobraćaj jer je stablo palo na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Saobraćaj je u prekidu od 18.55 časova, a vozila se preusmjeravaju na alternativne putne pravce.



Iz AMS-a navode da je pojačana frekvencija vozila na svim većim saobraćajnicama u unutrašnjosti Republike Srpske. 

Nevrijeme praćeno jakom kišom i orkanskim vjetrovima zahvatilo je i Brod, Šamac, Doboj, Brčko i BijenjinuNevrijeme koje je pogodilo Doboj  izazvalo je plavljenje pojedinih gradskih ulica, jak vjetar  rušio je  drveće te prouzrokovalo štetu na vozilima.

Više od 115 protivgradnih raketa ispaljeno je za gotovo sat i po na prostoru od Novog Grada, preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške do Srpca, a gradnosna opasnost kreće se sjeverom, prema rijeci Drini, sjevernim dijelom.

 

Miličević: Velika šteta na objektima i usjevima u Šamcu

Olujno nevrijeme večeras je nanijelo veliku materijalnu štetu na individualnim i privrednim objektima i na usjevima, rekao je načelnik opštine Đorđe Miličević.

Miličević je rekao za Srnu da je nevrijeme pogodilo Šamac oko 18.00 časova i da je izašao da obiđe grad kako bi sagledao razmjere štete.

Vjetar je nosio krovove, bacao crijep sa kuća, lomio drveće.

Miličević je zakazao hitnu sjednicu Štaba za vanredne situacije na kojoj će biti dogovoreni dalji koraci s ciljem prikupljanja podataka, utvrđivanja nastale štete i njenog otkalnjanja.

 


 

Snažan vjetar lomio je drveće i grane, a nevrijeme je stiglo sa sjevera kotlinom rijeke Save.

Najprije je zahvatilo Zagreb, a onda i rubne dijelove Republike Srpske, Kozarsku Dubicu i Kostajnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana