Predstavljen idejni projekat za izgradnju brzog puta Prijedor-Kozarska Dubica-Donja Gradina

Srna
Foto: Srna

KOZARSKA DUBICA - Idejni projekat brzog puta Prijedor-Kozarska Dubica-Donja Gradina dužine oko 35 kilometara predstavljen je danas u Kozarskoj Dubici.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je riječ o projektu čija je okvirna vrijednost oko 680 miliona KM i koji je veoma važan za ovu lokalnu zajednicu i njene građane.

Reljić je pojasnio da izgradnja brzog puta iz pravca Prijedora predstavlja strateški interes opštine, što će doprinijeti boljem povezivanju sa većim gradovima Republike Srpske i okruženja, kao i razvoju privrede.

“Slijede aktivnosti na izradi glavnog projekta, a opština Kozarska Dubica izvršiće sve potrebne aktivnosti da bi što prije započela izgradnja ove putne komunikacije”, rekao je Reljić.

O trasama brzog puta danas su sa opštinskim rukovodstvom razgovarali predstavnici kineske kompanije “Šandung internešnel”, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i banjalučkog Instituta za građevinarstvo IG.

Projektant u Institutu za građevinarstvo Milan Sandić rekao je da je u Kozarskoj Dubici predstavljeno idejno rješenje za izgradnju brzog puta, a da je rok za izradu glavnog projekta do kraja ove godine.

Sandić je naveo da su u izradi projekta uvažene reljefne i druge karakteristike terena, naseljenost i drugi faktori, te da će biti uvaženi i specifični zahtjevi lokalnih zajednica.

Savjetnik u resornom Ministarstvu Sergej Đukić rekao je da je izgradnja brzog puta druga faza koncesionog ugovora potpisanog između kineske kompanije “Šandung internešnel” i Ministarstva saobraća i veza, te da su sastanci na kojem su prezentovane moguće varijante tog puta održani i u Prijedoru i Novom Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana