Pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu pomoć iz kabineta predsjednika Srpske

Srna
Pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu pomoć iz kabineta predsjednika Srpske

ZAGREB - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Zagrebu da će Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika obezbijediti podršku Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji “Kantakuzina Katarina Branković” u ovom gradu, uključujući i pomoć maturskim ekskurzijama.

”On će obezbijediti određenu pomoć za projekte i aktivnosti ove škole. Mislim da je to lijepa vijest kojom sam obradovala naše domaćine ovđe, a oni su zahvalili za dosadašnju podršku”, rekla je Cvijanovićeva tokom posjete pravoslavnoj gimnaziji, ističući da je ovo uspješna i lijepo organizovana škola.

Ona je navela da je sa rukovodstvom Gimnazije razgovarala o funkcionisanju škole u sklopu obrazovnog sistema.

“Plate prosvjetnih radnika dolaze iz budžeta Ministarstva prosvjete Hrvatske, a kada je riječ o materijalnim troškovima, onda su tu različiti načini finansiranja. Mogli smo da vidimo jedan zaista uređen prostor. Veseli me da je organizovana škola na adekvatan način”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodao da je ovo bila prilika i da vidi učenike koji dolaze sa teritorije Republike Srpske.

Direktor Srpske pravoslavne opšte gimnazije “Kantakuzina Katarina Branković” u Zagrebu protojerej stavrofor Slobodan Lalić izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Cvijanovićeve gimnaziji dodajući, dodajući da ona za ovu školu predstavlja ohrabrenje i stimulans za dalji rad.

On je naveo da su razgovarali o tome na koji način Cvijanovićeva i institucije u BiH mogu podržati rad ove obrazovne ustanove i na koji način se može povezati sa sličnim ustanovama, kako u Republici Srpskoj, tako i u cijeloj BiH.

“Naše postojanje i rad prati se u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Imamo 85 učenika, od kojih je do desetak sa prostora BiH. Oni su danas dočekali predsjednicu”, rekao je Lalić.

Cvijanovićeva je posjetom Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji “Kantakuzina Katarina Branković” u Zagrebu završila današnju radnu posjetu Hrvatskoj.

Ona se danas sastala sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana