Pravni fakultet proslavio 48 godina postojanja

Miloš Vasiljević
Pravni fakultet
Foto: Miloš Vasiljević | Pravni fakultet

BANjALUKA – Na svečanoj akademiji, upriličenoj povodom proslave 48 godina uspješnog rada i postojanja Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, danas su promovisana diplomirani pravnici kao i masteri prava.

Dekan Pravnog fakulteta Željko Mirjanić napomenuo je da za dvije godine ovaj fakultet čeka veliki jubilej - pola vijeka uspješnog rada.

- Naši kadrovi, bivši studenti, obavljaju najvažnije pravničke funkcije u Srpskoj, a imamo i sva tri ciklusa studija. Tu su i naša dva časopisa koja su kategorisana na listi naučnih časopisa - rekao je Mirjanić.

Student generacije sa prosjekom 9,03 Nataša Babić rekla je da je danas za njih svečan dan.

- Čast mi je što sam diplomac Pravnog fakulteta i što sam pravo odabrala kao svoj životni put, jer ono zauzima posebno mjesto u društvu i državi - rekla je Babićeva koja je na master studiju u Beogradu a njeno životno opredjeljenje je da živi i radi u Srpskoj.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radomir Gajanin kazao je da danas i Pravni i Ekonomski fakultet obilježavaju 48 godina uspješnog rada  i bilježe napredak u svim oblastima obrazovanja.

- Prostorni kapaciteti su zadovoljavajući, a posebna pažnja je na biranju nastavnika i saradnika, jer u uži krug ulaze samo najbolji. Naši pravnici i ekonomisti su poželjni na tržištu rada- kazao je Gajanin.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i  informaciono društvo Željko Budimir kazao je da je i on sam bio student ovog fakulteta.

Mnogi studenti su nakon završetka ušli su i u pravosudni sistem a pomogli si i odbranu njenih nadležnosti.

- Ovaj fakultet uz Ekonomski, posebno iz oblasti društvenih nauka spada u okosnicu UNIBL - kazao je Budimir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana