Poznat datum otvaranja nove bolnice u Doboju

Srna
Poznat datum otvaranja nove bolnice u Doboju

BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je u intervjuu Srni da će novi objekat bolnice u Doboju biti otvoren 4. septembra, nakon čega će početi prelazak pacijenata i medicinskog osoblja u taj objekat izrađen prema najsavremenijem konceptu.

"To je novi bolnički objekat koji će za zdravstveni sistem donijeti mnogo, ali za građane Doboja i šire regije, te zdravstvene radnike Bolnice u Doboju, još više", naglasio je Šeranić.

Šeranić je podsjetio da je projekat izgradnje nove bolnice u Doboju započet 2019. godine, ali da je opšta situacija, pandemija virusa korona, inflacija i sukob u Ukrajini, uticala na realizaciju projekta.

"Uspjeli smo završiti projekat. Bolnica je dobila upotrebnu dozvolu i sada pripremamo manifestaciju otvaranja koja je predviđena za 4. septembar", istakao je Šeranić.

On je naveo da će od tada pacijenti i medicinsko osoblje početi prelaziti u novi objekat.

"Bolnica Doboj razvila je plan prelaska, a u okviru bolnice, koja će sada biti objedinjena na jednom mjestu, naći će se sve ono što jedna bolnica ovakvog tipa treba da ima. Mislim na onaj komcept kojeg smo se držali u izgradnji novih bolnica, a to je da urgentni blok, poliklinički i stacionarni dio budu u potpunosti odvojeni zbog različitih organizacionih i epidemioloških mjera", rekao je Šeranić.

On je istakao da će na jednom mjestu, u novom objektu bolnice u Doboju, biti objedinjene sve medicinske procedure.

"Tu su četiri nove operacione sale potpuno opremljene, a jedna operaciona sala koja je namijenjena za urgentni blok kako bi se sve stvari koje su hitne mogle omah završavati", precizirao je Šeranić.

Novi objekat, dodao je on, imaće i dnevnu onkološku bolnicu, sve polikliničke ambulantne uslove i savremenu opremu.

Šeranić je istakao da je dodatnim projektovanjem u objekat uvršteno i odjeljenje intenzivne njege za nehirurško liječenje.

"To je jedinica koja se izuzetno važnom pokazala u samoj pandemiji virusa korona", naglasio je Šeranić.

Šeranić je naveo da nova oprema bolnice u Doboju otvara mogućnost i razvoja novih procedura u liječenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana