Poziv za učešće u programu "Erazmus plus za mlade preduzetnike"

GS
Poziv za učešće u programu "Erazmus plus za mlade preduzetnike"

BANjALUKA- Agencija za razvoj preduzeća Banjaluka objavila je javni poziv za učešće malih i srednjih preduzeća i preduzetnika iz BiH u programu EU "Erazmus za mlade preduzetnike".

Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima i preduzetnicima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim novim preduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja, upoznavanju novih tržišta i uspostavljanju kontakata, čime postaju dio evropske mreže uspješnih preduzetnika.

Na javni poziv mogu se prijaviti sva lica iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg preduzeća, imaju više od tri godine preduzetničkog iskustva i koji su voljni da podijele svoje znanje i iskustvo sa novim preduzetnikom, saopšteno je iz Agencije.

Agencija za razvoj preduzeća zainteresovanim preduzećima i preduzetnicima iz BiH pruža tehničku podršku prilikom registracije u evropsku bazu preduzetnika, ostvarivanju kontakta i definisanju plana posjete odabranog preduzetnika iz inostranstva, nakon čega ta osoba dolazi u mjesto poslovanja preduzeća/preduzetnika.

U bazi podataka programa "Erazmus za mlade preduzetnike" registrovano je više od 12.000 preduzetnika domaćina i više od 20.000 mladih preduzetnika iz 45 država, a do sada je uspješno realizovano više od 11.000 posjeta.

Preduzeća i preduzetnici iz BIH koji žele da dobiju detaljnije informacije o programu i načinu prijavljivanja treba da najkasnije do četvrtka, 10. avgusta popune online obrazac: https://bit.ly/EYE_HEs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana