Poziv za metalo i drvoprerađivače za učešće u projektu povezivanja preduzeća

Srna
Foto: Printscreen

BANjALUKA- Preduzeća iz sektora metaloprerada i drvoprerada imaju priliku da se prijave na projekat povezivanja preduzeća iz Republike Srpske sa privrednicima u Austriji, a cilj obuke je da se polaznicima prenesu znanja koja mogu doprinijeti efikasnijem nastupu prema preduzećima u Austriji.

Poziv je objavilo predstavništvo Republike Srpske u Austriji, u saradnji sa Privrednom komorom iz Beča, Inovacionim centrom iz Banjaluke i
Republičkom razvojnom agencijom Srpske.

U Inovacionom centru Banjaluka Srni je rečeno da je poslovno povezivanje  namijenjeno rukovodstvu i predstavnicima preduzeća iz sektora metalo i drvoprerade, koja su zainteresovana za uspostavljanje poslovne saradnje sa preduzećima iz Austrije, a koja imaju interes sklapanja partnerskog odnosa i saradnje u oblastima izvoz, uvoz, zastupništvo, zajedničko ulaganje i drugo.

Projekat povezivanje je organizovan u dvije glavne faze i u dvije regije Republike Srpske – Banjaluka i Bijeljina.

Faza jedan podrazumijeva pripremnu obuku odabranih preduzeća iz Republike Srpske, a koja se sastoji od dva modula, te prvi obuhvata Obuka iz oblasti "Međunarodni - brend marketing, strateško planiranje i upravljanje rizicima", dok drugi obuhvata obuku iz oblasti "Poslovne komunikacija i pregovaranje u kontekstu međunarodne saradnje".

U drugoj fazi, polaznici koji uspješno prođu obuku u fazi jedan, dobiće mogućnost da učestvuju na organizovanom studijskom putovanju u Austriju u periodu od 2. do 6. jula, tokom kog će Predstavništvo Republike Srpske u Austriji u saradnji sa Privrednom komorom Austrije organizovati poslovne susrete za sve učesnike programa.

Na obuku se mogu prijaviti sva zainteresovana pravna lica sa sjedištem u Republici Srpskoj, a jedno prijavljeno pravno lice na program może poslati jednog predstavnika koji će pohađati obuku i učestvovati na poslovnim susretima u Austriji.

Učesnici koji uspješno završe obuke i steknu pravo na odlazak u Austriju plaćaju dio kotizacije koja uključuje boravak u Austriji, organizaciju poslovnih susreta, troškove prevodioca i prevoz.

Troškove održavanja treninga, boravka u Austriji, organizaciju poslovnih susreta, prevodioce i prevoz najvećim dijelom pokriva "Vaj faj internešenel", odjeljenje Privredne komore u Beču, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

Učesnici plaćaju kotizaciju u iznosu od 400 KM plus PDV.

Krajnji rok za prijavu na program je 30. mart, a prijave treba dostaviti na email [email protected], dok se sve dodatne informacije mogu dobiti na kontakt broj 051/340–606.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana