Poziv za dostavljanje najboljeg didaktičkog materijala i igračaka

Srna
Foto: Vlada RS

BANjALUKA- Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je poziv za dostavljanje najboljeg didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje vaspitača i stručnih saradnika iz svih predškolskih i ustanova koje obavljaju djelatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Na poziv se, osim zaposlenih vaspitno-obrazovnih radnika u predškolskim ustanovama, mogu odazvati i studenti – budući vaspitači, vaspitači koji nisu u radnom odnosu i vaspitači u penziji.

Namjera je jačanje kompetencija vaspitno-obrazovnih radnika kroz aktivnost kreiranja didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje sa ciljem unapređenja Programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Dostavljeni radovi biće ocjenjivani u sljedećim kategorijama - igračka za podršku programskih aktivnosti, set igračaka i sredstava za višestruke namjene, slikovnica i priče u slikama, te kompozicija, igrani, dokumentarni i animirani film.

Autor didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje mogu biti pojedinci ili tim.

Stručni žiri vršiće selekciju najboljih radova, koji će biti nagrađeni, a svi koji uđu u konkurenciju za nagrade, kao i oni koje žiri ocijeni visokom ocjenom, biće izloženi.

Svaka predškolska ustanova sakuplja, te putem stručnih organa procjenjuje i bira radove koje, u ime autora i ustanove, dostavlja u predviđenom roku i na prikladan način na adresu - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Trg Republike Srpske broj 1, 78 000 Banjaluka, sa naznakom "Za izbor najboljeg didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje".

Studenti – budući vaspitači, vaspitači koji nisu u radnom odnosu i vaspitači u penziji svoje rješenje didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje dostavljaju samostalno.

Rok za slanje radova je 25. avgust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana