Požari i dalje haraju Hercegovinom

G.S.
Požari i dalje haraju Hercegovinom

TREBINjE - Hercegovina se i dalje bori s požarima, a najkritičnije je u trebinjskom selu Brani Do i u Ljubomiru, gdje zbog vjetra bukti na sve strane.

Mještani, vatrogasci i šumari i dalje su na terenu - uspjeli su da odbrane kuće, ali se zbog vjetra požar širi šumom, na nepristupačnom terenu.

Na Zubačkom platou požar je stavljen pod kontrolu.

Trebinjskim vatrogascima i danas je pomagao helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Na području Nevesinja aktivna su tri požara. Vatrogasne ekipe koncentrisane su u selu Zovi Do, gdje se vatra primakla kućama.

U bilećkoj opštini i dalje je aktivno nekoliko požarnih linija, od kojih je najduža između sela Granica i Podgorje.

U Gacku je stanje mirnije u odnosu na prethodne dane - gori i u rejonu Korita i u širem području Cernice, ali nema opasnosti po imanja mještana.

Tokom dana izbio je požar na području Žrvnja, opština Ljubinje. Usljed jakog vjetra izmakao je kontroli. Zahvatio je veću površinu, a na gašenju su angažovane sve vatrogasne ekipe, mještani i šumari, prenosi RTRS.

Veliki požar zahvatio je u poslijepodnevnim časovima području Ričice u Imotskoj krajini, a vjetar ga je proširio preko granice u BiH, saopšteno je iz vatrogasnog društva Imotski.
Oko 50 vatrogasca sa deset vatrogasnih vozila, uz pomoć kanadera i helikoptera, uspjeli su da ugase požar na području Hrvatske, dok u brdima na području BiH vatrena stihija i dalje bukti.

Na hrvatskoj strani požar je zahvatio veliko područje niskog rastinja i borove šume, ali kuće nisu bile ugrožene, navedeno je u saopštenju.

U gašenju požara na nepristupačnom brdskom terenu u BiH uključio se i kanader iz Hrvatske, prenose hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana