Povratnici dobili kanalizaciju u naselju Tekija u Gradišci

Milan Vujić
Povratnici dobili kanalizaciju u naselju Tekija u Gradišci

GRADIŠKA - U Gradišci je završena izgradnja 185 metara kanalizacionog kolektora u gradskoj ulici Save Šumanovića u naselju Tekija.

 Gradonačelnik Zoran Adžić i direktor Fonda za povratak BiH Srđan Šekara na današnjem sastanku konstatovali su da su radovi izvedeni kvalitetno i prije ugovorenog roka.

Gradonačelnik Adžić je podsjetio da su izgradnju kanalizacije u gradskom naselju Tekija, gdje živi dosta povratnika, zajednički finansirali Grada Gradiška i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

-Izgradnja kanalizacije je koštala 103.000 KM, a Adžić je precizirao da je Grada Gradiška projekat finansirao sa 65.000 KM, a Ministarstvo sa 38.000 KM.

On je naglasio da je ovo još jedan od značajnih projekata koji se realizuje u cilju stvaranja što boljih infrastrukturnih uslova u gradu.  

Šekara je istakao da se izgradnjom kanalizacije podiže kvalitet života građana koji žive u ovom gradskom naselju, te izrazio zadovoljstvo što je urađeno sve što bilo predviđeno projektom.  

On je naveo da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH već u septembru objaviti novi javni poziv za sufinansiranje projekata vezanih za održivi povratak.   

Izgradnju kanalizacionog kolektora u ulici Save Šumanovića izvodilo je preduzeće Hidro-kop Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana