Po­vo­ljni uslo­vi za vožnju

Srna
Po­vo­ljni uslo­vi za vožnju

BA­NjA­LU­KA - Uslo­vi za vožnju na pu­te­vi­ma u Re­pu­bli­ci Srpskoj i Fe­de­ra­ci­ji BiH po­vo­ljni su, a iz Auto-mo­to sa­ve­za (AMS) Re­pu­bli­ke Srpske vo­začima sa­vje­tu­ju da vo­ze ma­ksi­mal­no opre­zno i pri­la­go­de vožnju uslo­vi­ma na pu­tu.

Da­nas će zbog mi­ner­skih ra­do­va pri­vre­me­no bi­ti obus­tav­ljen sao­braćaj na ma­gis­tral­nom pu­te­vu Sa­ra­je­vo - Foča, di­oni­ca Trno­vo - Mi­lje­vi­na u ka­njo­nu ri­je­ke Bis­tri­ce, u vre­me­nu od 10 do 12 časo­va, u tra­ja­nju od dva pu­ta po pet do se­dam mi­nu­ta, te na di­oni­ci ma­gis­tral­nog pu­ta La­pi­šni­ca - Lju­bo­go­šta, kod ka­me­no­lo­ma “Han Der­ven­ta”, u vre­me­nu od 12  do 14 časo­va, u tra­ja­nju od 10 mi­nu­ta u je­dnom in­ter­va­lu.

Na ma­gis­tral­nom pu­tu Crkvi­na - Mo­driča je­dan, zbog pri­pre­mnih ra­do­va na iz­gra­dnji auto-pu­ta Vu­ko­sav­lje - Brčko izmi­je­njen je režim u odvi­ja­nju sao­braćaja.

Na ma­gis­tral­nom pu­tu Po­dro­ma­ni­ja-Sum­bu­lo­vac u mjes­tu Mo­kro sao­braća se uspo­re­no.

Zbog sa­na­ci­je kli­zi­šta sao­braćaj se na di­oni­ci ma­gis­tral­nog pu­ta Foča-Go­ražde u mjes­tu Fi­li­po­vići /na sa­moj li­ni­ji raz­gra­ničenja/, odvi­ja otežano je­dnom tra­kom pri­vre­me­nom za­obi­la­zni­com u dužini 150 me­ta­ra uz pos­tav­lje­nu sao­braćaj­nu si­gna­li­za­ci­ju.

Zbog iz­gra­dnje bi­ci­klis­tičke i pje­šačke sta­ze do 23. ju­na na ma­gis­tral­nom pu­tu Ru­di­ce-No­vi Grad, biće iz­mje­na u odvi­ja­nju sao­braćaja, uz pos­tav­lje­nu si­gna­li­za­ci­ju.

Zbog re­ha­bi­li­ta­ci­je ma­gis­tral­nog pu­ta Gra­di­ška - No­va To­po­la - Kla­šni­ce i iz­gra­dnje tri kružna to­ka na di­oni­ci Kla­šni­ce je­dan - No­va To­po­la izmi­je­njen je režim sao­braćaja, kao i zbog iz­gra­dnje kružne ras­krsni­ce na spo­ju ma­gis­tral­nih pu­te­va Gra­di­ška - No­va To­po­la i Ča­trnja - Gra­di­ška.

Sao­braćaj je zbog ra­do­va uspo­ren i na di­je­lu ma­gis­tral­nog pu­ta Žegu­lja - Lju­bi­nje, di­oni­ca Pod­vrsnik - Lju­bi­nje.

Za vri­je­me re­kon­stru­kci­je di­oni­ce ma­gis­tral­nog pu­ta Brod na Dri­ni (Foča)- Hum (Šćepan Po­lje) izmi­je­njen je režim sao­braćaja do kra­ja go­di­ne. Izmi­je­njen je režim sao­braćaja i na di­oni­ci ma­gis­tral­nog pu­ta Brod na Dri­ni dva - Vrba u tu­ne­lu Čemer­no.

Na ma­gis­tral­nom pu­tu Gra­di­ška - Ko­zar­ska Du­bi­ca, na ula­zu u Ora­ho­vu, zbog akti­vi­ra­nog kli­zi­šta sao­braća se uspo­re­no. Pos­tav­lje­na je pri­vre­me­na sao­braćaj­na si­gna­li­za­ci­ja, čije po­što­va­nje je oba­ve­zno.

Zbog iz­gra­dnje di­oni­ce auto-pu­ta od pe­tlje Jo­ho­vac do Vu­ko­sav­lja, izmi­je­njen je režim sao­braćaja na pe­tlji Jo­ho­vac. Iz­mje­na režima sao­braćaja je i na pe­tlji Ru­dan­ka zbog iz­gra­dnje di­oni­ce auto-pu­ta od mos­ta Ru­dan­ka do tu­ne­la Pu­tni­ko­vo brdo dva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana