Povodom početka nove školske godine: Mozzart obradovao đake OŠ „Miroslav Antić“

GS
Donacija knjiga
Foto: Mozzart | Donacija knjiga

BANjALUKA - Osnovna škola „Miroslav Antić“ u Bistrici kod Banjaluke iduće godine proslavlja 90. rođendan. Uoči velikog jubileja, a povodom početka nove školske godine, posjetili su ih predstavnici kompanije Mozzart i uručili im poklon. Zahvaljujući ovom plemenitom gestu, više od 160 đaka iz centralne i dvije područne škole dobili su nove knjige za lektiru.

-Primjetili smo da nam nedostaju određeni naslovi, a u medijima smo mnogo čitali o tome koliko kompanija Mozzart ulaže u obrazovanje, pomažući brojnim školama, posebno u ruralnim predjelima. Zato smo odlučili da im se obratimo za pomoć, a njihov pozitivan odgovor je oduševio i zaposlene u školi i naše đake. Svi se raduju novim koricama knjiga u svojim rukama koje su veliko osvježenje naše biblioteke. Hvala Mozzartu na ovom društveno odgovornom gestu - kaže, direktor OŠ „Miroslav Antić“ Bistrica Đorđe Đaković.

Bibliotečki fond OŠ „Miroslav Antić“ do sada je bio skroman, kako u centralnoj školi u Bistrici, tako i u područnim u Borkovićima i Golešima. Zbog toga se dešavalo da knjige prebacuju iz centralnog u područna odjeljenja kako bi svi đaci mogli da pročitaju obaveznu školsku lektiru.

Zahvaljujući Mozzartu, sada će učenici od prvog do devetog razreda škola u sva tri sela imati mogućnost da na vrijeme pročitaju obavezno štivo i to iz novih knjiga.

-Donacija knjiga za školsku lektiru đacima ove škole samo je jedna u nizu u našoj misiji podrške obrazovanju jer vjerujemo da se ulaganje u znanje uvijek isplati. U prethodnom periodu smo podržali brojne obrazovne ustanove širom naše zemlje, a u narednim danima ćemo obradovati đake još nekoliko škola i tako im poželjeti srećan početak nove školske godine - kaže menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Marija Ranilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana