Povećao se broj migranata u dnevnom tranzitu

Srna
Povećao se broj migranata u dnevnom tranzitu

BRATUNAC - Priliv migranata u Bratuncu se povećao u posljednjih desetak dana gdje svakodnevno osvane stotinjak migranata iz afričkih zemalja, a mještani ih otkrivaju i u napuštenim i devastiranim kućama i drugim objektima u blizini Drine, javlja dopisnik Srne.

Migranti se po prelasku Drine kratko zadržavaju u Bratuncu i prvim autobusima ili drugim prevoznim sredstvima odlaze za Sarajevo i Tuzlu. Do sada nije prijavljivana nikakva šteta, krađe ili incidenti za koje bi njih sumnjičili.

U svakoj grupi oko trećinu čine žene i djeca. Odjeveni su uglavnom u crnu odjeću, tople sportske jakne, uglavnom nose skupe telefone. Radi se o mladim, veselim i vitalnim osobama na kojima nisu vidljivi tragovi umora i iscrpljenosti, navodi dopisnik Srne.

Većina nosi kese sa hranom, a sve usluge plaćaju. U prodavnicama i pekarama u Bratuncu kupe sitne potrepštine, dok neki podignu novac u bankomatima i odlaze iz ovog mjesta.

Na autobuskoj stanici svakodnevno čekaju prevoz da bi krenuli dalje ka željenom Zapadu.

Da migranti imaju novac Srni je potvrđeno u nekoliko bratunačkih pekara, gdje ističu da mnogi od njih ne uzimaju kusur i ostavljaju bakšiš veći od vrijednosti kupljenih artikala.

Donedavno su se u Bratuncu skoro svakog jutra pojavljivale grupe od 20 do 30 migranata, ali se taj broj sada utrosturčio. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana