Potpisani ugovori u vrijednosti 730.000KM

Srna
Foto: Arhiva

DERVENTA - Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore vrijednosti 730.000 KM sa predstavnicima 23 sportska kolektiva i devet udruženja građana koje će grad finansirati u 2023. godini iz budžeta na osnovu javnog poziva.

On je rekao novinarima da je budžet planiran dobro, te da se nijednom nije dogodilo da se ove stavke ne ispoštuju, bilo da je riječ o podsticaju poljoprivredi, stipendijama đacima, sportu, udruženjima građana.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba "Derventa" i aktivni igrač kluba Slaven Šmulja navodi da su novčana sredstva iz budžeta grada značajna za život kluba, i da su dobili 60.000 KM na godišnjem nivou i dodatnih 16.000 KM za troškove treninga u sportskoj dvorani.

Potpredsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba "Derventa" Duško Ninković zahvalio je gradskoj upravi na dodijeljenih 20.000 KM i rekao da ova sredstva mogu značajno da pomognu u finansiranju i opstanku kluba, da nastave takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja penzionera Veljko Spasenić, koji se na čelu udruženja nalazi već osmu godinu, kaže da su uvijek imali razumijevanje lokalne zajednice i gradonačelnika Simića, te da imaju 3.880 učlanjenih penzionera u udruženje.

"Svake godine lokalna zajednica sa dužnim poštovanjem prema penzionerima dodjeljuje sredstva za subvenciju lijekova i električne energije onima sa najmanjim penzijama da bi im olakšali plaćanja obaveza. Ove godine povećanje sredstava u odnosu na prethodnu godinu je do 15 odsto i to je velika korist udruženju penzionera koji će moći na lakši način da prebrode godinu", rekao je Spasenić.

Predsjednik Udruženja "Sunce" Tatjana Spasojević navodi da se ovo udruženje finansira iz gradske kase po dva osnova - za funkcionisanje udruženja kroz redovan grant i za prevoz sve djece do dnevnih centra.

Potpisanim ugovorima 500.000 KM se odnosi na finansiranje 23 sportska kolektiva, a za devet udruženja građana je izdvojeno 230.000 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana