Potpisan multilateralni sporazum o saradnji srednjih škola Srpske i Srbije

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK- Predstavnici četiri srednje škole iz Republike Srpske i dvije iz Srbije potpisali su u Subotici Multilateralni sporazum o saradnji.

Potpisnici sporazuma su srednje škole izZvornika, Doboja, Trebinja, Mrkonjić Grada, Subotice i Kosovske Mitrovice, saopšteno je danas iz zvorničkog Tehničkog školskog centra.

Multilateralni sporazum se, između ostalog, odnosi na saradnju u razmjeni iskustava, unapređivanje srednjeg stručnog obrazovanja, zajedničko učešće u međunarodnim projektima, kao i na obostrane posjete učenika.

Potpisivanju je prethodio inicijativni sastanak u Tehničkom školskom centru u Zvorniku sredinom oktobra.

Direktor zvorničkog Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je na inicijativnom sastanku da je ovo prvi korak ka osnivanju udruženja, koje bi trebalo da pomogne svim školama i prosvjetnim radnicima u rješavanju tekućih problema i organizovanijem učešću u međunarodnim projektima.

Predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta grada Subotice Čedomir Baroš naglasio je da se u ovaj projekat kreće u nadi da će se kroz njegovu primjenu i razmjenu iskustava unaprijediti dugogodišnja prijateljska saradnja između škola iz Srbije i Republike Srske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana