Pošte upozoravaju: Ponovo pristižu lažne poruke, za cilj imaju krađu podataka

I.V.
Pošte upozoravaju: Ponovo pristižu lažne poruke, za cilj imaju krađu podataka

SARAJEVO – BH Pošte upozorile su građane da su SMS poruke o prispijeću pošiljke, a u kojima se traže dodatni lični podaci lažne i da je riječ o zloupotrebi njihovog znaka i logotipa.

- Ponovo je primijetan povećan broj upita korisnika o pristiglim lažnim porukama o neuspjeloj dostavi zbog nepotpunih informacija o adresi. Skrećemo pažnju da se radi o zloupotrebi i da “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka- naveli su iz BH Pošta.

Takođe su savjetovali korisnicima da izbjegavaju bilo koji vid interakcije sa ovakvim porukama, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

- Ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke, jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca s bankovnih računa. Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste- saopšteno je iz BH Pošta.

Istakli su da su poduzeli sve što je bilo u okviru njihovih mogućnosti, a kako bi spriječili ovakve napade na korisnike te zaštitili korisnike.

-Napominjemo, da je BH Pošta preduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bismo spriječili ovakve napade na korisnike Molimo sve građane koji dobiju sms poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na Fejsbuk i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: [email protected] ili da se obrate policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana