"Pošte Srpske" donirale kompletan ručak za korisnike javne kuhinje "Mozaik prijateljstva"

SRNA
"Pošte Srpske" donirale kompletan ručak za korisnike javne kuhinje "Mozaik prijateljstva"

BANjALUKA - Uprava "Pošta Republike Srpske" organizovaće sutra svečani ručak za korisnike banjalučke javne kuhinje "Mozaik prijateljstva" povodom Božića, a danas su donirali sve potrebne namirnice u javnu kuhinju, gdje radnici "Pošta" učestvuju u pripremi obroka.

Miroslav Subašć iz humanitarne organizacije "Mozaik prijateljstva" rekao je novinarima da preduzeće "Pošte Srpske" sutra pravi kompletan ručak za mnoge ljude koji nemaju od čega da žive i za mnoge koji neće imati gdje da odu.

"`Pošte Srpske` već duže potpomažu, a ovaj put da bi sutra i prekosutra naši korisnici mogli da osjete radost praznika, ne samo u priči, već bukvalno u djelu", naveo je Subašić.

On je istakao da će sutra biti pripremljen svečani ručak sa sarmom, supom, mesom, pitama i kolačima i naveo da oko dvadesetak radnika "Pošta Srpske" od jutros mota više od 1.500 sarmi u "Mozaiku" zajedno sa aktivistima Udruženja.

"Presrećan sam što svi zajedno radimo u korist drugih ljudi", rekao je Subašić i dodao da "Mozaik prijateljstva" svakodnevno pravi do 800 obroka.

Zamjenik direktora "Pošta Srpske" Snježana Martić rekla je novinarima da ovo preduzeće tradicionalno učestvuje u pripremanju ručka za korisnike javne kuhinje "Mozaik prijateljstva".

"Odlučili smo ove godine da povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića darujemo kompletan ručak korisnicima i rekli da će ovo postati naša tradicija", navela je Martićeva.

"Mozaik prijateljstva" je udruženje građana, nastalo 2004. godine, od kada postoji i javna kuhinja "Obrok ljubavi" u kojoj se svakodnevno pripremaju obroci za korisnike.

U okviru ove organizacije aktivan je i "Bakin kutak", odnosno dnevni centar za starija lica, dnevni centar za beskućnike, kao i javno kupatilo.

Udruženje ne finansira nijedna organizacija, a sve dnevne aktivnosti i akcije finansiraju se isključivo donacijama ljudi koji žele da pomognu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana