Porodice uklonile fotografije sa javnih površina u Bratuncu nakon naloga tužioca

Srna
Porodice uklonile fotografije sa javnih površina u Bratuncu nakon naloga tužioca

BIJELJINA - Tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina naložila je uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, što su porodice žrtava i učinile, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Policijske stanice Bratunac danas oko 10.00 časova postupili po prijavi nepoznatog lica da se u ulici Svetog Save, opština Bratunac, postavljaju fotografije poginulih boraca Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koja je naložila uklanjanje fotografija sa javne površine. Porodice poginulih žrtava rata su izvršile uklanjanje istih sa javne površine”, ističe se u saopštenju.

Uz regionalni put Bratunac - Potočari danas su postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom građanskom ratu u BiH.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je Srni da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana