Porodica Krnić: Nakon blizanaca, stižu trojke

GS
Porodica Krnić: Nakon blizanaca, stižu trojke

SEČANj - Selo Konak krase osmjesi i graja koji dopiru iz kuće porodice Krnić, a koju čine mama Jelena (34), tata Miloš (34), sin Dušan (10), ali i dvije prelijepe djevojčice bliznakinje Anđelija (6) i Stefanija (6). Krnići bi za samo nekoliko mjeseci trebali da postanu bogatiji za još tri člana budući da ova mlada majka nosi trojke. I tu ova priča dobija posebnu draž.

Mama Jelena prvo je rodila jedno dijete - prvenca Dušana. A onda su, prirodno naravno, stigle dvojke - bliznakinje Anđelija i Stefanija. I kad je stigla vijest o trećoj trudnoći, niko nije slutio da, opet prirodno, u porodicu dolaze - trojke!

U njenom stomaku kucaju tri malena srca, jer Jelena u sebi nosi tri života, a oko nje trčkaraju njena dva života - preslatke djevojčice u roze haljinicama.

Nakon što su dobili dječaka, četiri godine kasnije rodile su se bliznakinje, a sada sa velikim nestrpljenjem očekuju i trojke. U oktobru broj djece u toplom porodičnom domu Krnića, na radost svih, će se udvostručiti.

Sa nama je puno smijeha, radosti, sada i iščekivanja i neke bojazni kako ćemo sve to uspjeti. Meni nije ništa teško i navikla sam sa njima. Termin za porođaj je fleksibilan. Doktor smatra da je bolje da što duže izdržim i iznesem trudnoću, da mirujem što više. Termin bi bio u novembru, ali je i oktobar moguć - počinje majka priču dok pored nje sjede preslatke princeze koje pomno slušaju riječi majke.

Roditelji su se opredijelili da djeci daju tradicionalna imena, pa pored Dušana, Stefanije i Anđelije, tri imena sa jakim značenjem uskoro će se upisati uz prezime Krnić.

Dječak će se zvati Milutin, djevojčica Radmila, a pošto ne znamo kog je pola treća beba, ostavili smo univerzalno ime - Bogdan ili Bogdana - kaže mama, a djevojčice se ubacuju uzvikujući "Bogdan, Bogdan".

Anđelija i Stefanija sa nestrpljenjem iščekuju da upoznaju bebe, a do tada ljube mamin stomak svakog dana i pomažu joj šta god da joj zatreba. Na pitanje kog pola bi voljele da bude treća beba, glasno uzvikuju "dječaaak!". Navijaju da treća beba bude Bogdan kako bi ih bio jednak broj - tri dječaka i tri djevojčice, jer imaju i starijeg batina Dušana koji obožava da igra fudbal.

- Organizacija je pola posla. Ne znam kako ćemo to raditi u budućnosti, ali pošto imamo veliku pomoć, mislim da ćemo morati malo da delegiramo obaveze i na bake, dede i neku još dodatnu pomoć, ali mnogo nam znači što su oni tu. Pomaže nam suprugovi roditelji koji su tu sa nama u selu. Moji roditelji su u Zrenjaninu i oni su tu da pomognu kad treba - ističe ova ponosna majka, prenosi Kurir.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana