Ponovo nam stižu pljuskovi i grmljavina

Srna
Ponovo nam stižu pljuskovi i grmljavina

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i FBiH u prvom dijelu dana biće pretežno sunčano i vrlo toplo, uz temperaturu do 35 stepeni, dok se poslije podne očekuje naoblačenje uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Naoblačenje uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom prvo će zahvatiti sjeveroazapadne dijelove, a potom sjeverne i premještaće se ka istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Moguće su lokalne nepogode uz jak do olujni vetar, jače padavine u kratkom periodu i pojavu grada ponegdje.

Nepogode će biti najizraženije u široj regiji oko rijeke Save, a padavine će jačati u većini predjela tokom naredne noći.

Na jugu i jugoistoku biće suvo do kraja dana.

Duvaće slab do umjeren južni do jugozapadni vjetar, popodne u skretanju na sjeverozapadni, a na sjeveru popodne i uveče očekuju se prolazno jaki do olujni udari vjetra.

Dnevna temperatura biće od 30 do 35, u višim predjelima od 25 stepeni Celzijusovih, dok se uveče očekuje pad temperature od sjeverozapada.

U većini krajeva jutros je sunčano i toplo, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u osam časova: Bjelašnica 15, Čemerno 17, Drinići, Šipovo i Gacko 18, Sokolac i Foča 19, Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Han Pijesak, Sarajevo, Kalinovik i Rudo 20, Mrakovica 21, Banjaluka, Prijedor, Novi Grad, Srbac, Doboj, Zvornik, Bileća, Višegrad, Tuzla i Zenica 23, Trebinje 24, Mostar 25, a Bijeljina i Neum 28 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana