Pomoćnica direktora Opšte bolnice razriješena dužnosti: Preko reda puštala pacijente

GS
Pomoćnica direktora Opšte bolnice razriješena dužnosti: Preko reda puštala pacijente

SARAJEVO - Pomoćnica direktora Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu razriješena je dužnosti jer je preko reda puštala pacijente, te neprimjernim ponašanjem narušila ugled ove ustanove, prenosi Kliks.

Kako je saopšteno iz Opšte bolnice, disciplinska komisija, koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa zakonskim propisima.

- Napominjemo da se ovakvim pojedinačnim slučajevima baca sjena na ogroman trud i zalaganje koji ulažu radnici Opšte bolnice, kako bi svim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu - saopštili su iz Opšte bolnice.

Podsjećamo, krajem februara portal Crna hronika objavio je video snimak na kojem se vidi kako pomoćnica direktora “preko veze” dogovara termine pregleda i pušta preko reda pacijente.

Jedna pacijentkinja je sve snimila mobilnim telefonom i proslijedila medijima. Snimak pokazuje ženu u bijelom mantilu koja se predstavila kao pomoćnica direktora Opšte bolnice i koja nakon burne rasprave pokušava oduzeti telefon pacijentkinji koja već duže vrijeme čeka na pregled.

Opšta bolnica je odmah nakon objavljivanja videa pokrenula disciplinski postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana