Položen kamen temeljac za ambulante porodične medicine „Merhameta“

SRNA
Položen kamen temeljac za ambulante porodične medicine „Merhameta“

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici je danas potpisivanjem ugovora o finansiranju sa donatorima i polaganjem kamena temeljca ozvaničen početak izgradnje ambulante porodične medicine u vlasništvu Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet".

Predsjednik Regionalne organizacije "Merhameta" Jasmin Spahić rekao je da će uz ambulantu porodične medicine na toj lokaciji površine 3.000 metara kvadratnih biti izgrađena i apoteka, starački dom i uprava "Merhameta" sa narodnom kuhinjom, te zahvalio svim donatorima i organizacijama i institucijama koje će pomoći izgradnju i opremanje ovih objekata.

"Srećan sam da smo zajedno sa svojim kolegama, donatorima i prijateljima nakon godinu dana upornog rada uspjeli da obezbijedimo zemljište, koje nam je donirano, kao i uslove za izgradnju ambulante porodične medicine, čije otvaranje planiramo u maju, da bi zajedno stvarali bolje uslove za povratnike i sve sugrađane", rekao je Spahić.

Poslanik Narodne partije Srpske /NPS/ u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar rekao je da će rukovodstvo i članovi te partije uvijek i na svakom mjestu pružiti ruku svim ljudima koji rade za Kozarsku Dubicu.

"NPS je otvorena za sve ljude koji se trude i rade za poboljšanje kvaliteta života svih građana Kozarske Dubice. Ne pravimo i ne podržavamo podjele ni po vjeri, ni po naciji ili bilo kom drugom osnovu, već ljude isključivo dijelimo na one koje rade za Kozarsku Dubicu i one koji govore da će raditi", rekao je Brdar

. Polaganju kamena temeljca za izgradnju ambulatne porodične medicine u vlasništvu "Merhameta" danas su prisustvovali potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Mirsad Duratović, narodni poslanik Dragan Brdar, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, potpredsjednik Opštinskog odbora NPS-a Marko Tankosić, odbornici Skupštine grada Prijedora i Skupštine opštine Kostajnica, predstavnici donatorskih i drugih organizacija, ljekari i brojni drugi gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana