Polomio rampu na pružnom prelazu u banjalučkom naselju (VIDEO)

GS
Polomio rampu na pružnom prelazu u banjalučkom naselju (VIDEO)

BANjALUKA - Nesavjesni vozač polomio je jutros rampu na pružnom prelazu "Vrbanja" u Banjaluci, saopštile su  „Željeznice Republike Srpske“.

U ŽRS dodaju da je intervencijom nadležnih službi prouzrokovani kvar otklonjen, a elektronski uređaj osiguranja putnog prelaza, vraćen je u sistem redovnog funkcionisanja.

-Nepoštovanje saobraćajne signalizacije u drumskom saobraćaju, lom desnog polubranika i uzrokovanje vanrednog događaja na putnom prelazu, pokazuje da je iznova neophodno ukazivati na buđenje svijesti i lične odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju, kako bi se izbjegle nezgode i tragedije - dodaje se u saopštenju.

Precizraju da je putni prelaz „Vrbanja“ obezbijeđen je najvišim nivoom osiguranja, elektronskim uređajem sa svjetlosno - zvučnom signalizacijom i polubranicima.

ŽRSponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, te vožnju i kretanje preko putnih prelaza provode odgovorno, ne ugrožavajući ličnu i opštu bezbednost.

Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza.Voz uvek ima prednost! - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana