Poljoprivrednici da se prijave na javni poziv koji ističe u subotu

GS
Poljoprivrednici da se prijave na javni poziv koji ističe u subotu

BANjALUKA- Direktor Fondacije za održivi razvoj "Progresus" Andrea Jaglica pozvala je zainteresovane poljoprivredne proizvođače u Republici Srpskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mašina, opreme i alata u okviru projekta podrške Vlade Mađarske, te podsjetila da je rok do subote, 4. novembra.

Jaglica je pojasnila da je redovni rok bio 14. oktobar kada je u sistemu više od 500 aplikacija započeto i nije dovršeno.

"Iz tog razloga smo produžili rok, ali i zato što su poljoprivrednici u tom trenutku bili u momentu preklapanja sjetve i žetve i jesenjih radova", rekla je Jaglica Srni.

Prema njenim riječima, u POS sistemu Fondacije započeto je više od 1.500 aplikacija, dok su u Fondaciji u kontaktu sa proizvođačima i savjetodavnom službom Ministarstva poljoprivrede Srpske.

Ona je ocijenila da je realizacija projekta pomoći poljoprivrednicima putem dodjele bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije do sada bila uspješna.

"U ovom momentu imamo više podnesenih prijava nego što smo imali u prethodnom javnom pozivu", naglasila je Jaglica, te dodala da se može očekivati da se premaši okvir i sredstva javnog poziva.

Iz Fondacije "Progresus" ranije su saopštili da krajnji rok za podnošenje prijava na javni poziv neće biti produžen nakon 4. novembra, kao i da neće biti moguće registrovati aplikaciju u POS sistem niti završiti već otvorenu aplikaciju.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana