Policijski orkestar MUP-a Srpske održao koncert povodom krsne slave (VIDEO)

Srna
Policijski orkestar MUP-a Srpske održao koncert povodom krsne slave (VIDEO)

BANjALUKA- Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske održao je večeras u Banjaluci svečani koncert povodom krsne slave MUP-a Aranđelovdana.

Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić rekla je Srni prije početka koncerta da je shvaćena potreba da orkestar, osim protokolarnih nastupa, treba da ima i koncertnu aktivnost kako bi se predstavio širokoj publici.

-Radimo upravo ono što je svrha policijskih i vojnih orkestara, a to je da zbližimo policiju i građane, da putujemo i poklanjamo građanima koncerte. Naš prvi koncert je bio prije šest godina upravo na ovom mjestu i istim povodom - navela je Atlagićeva.

Ona je dodala da je ovaj koncert kruna godišnjeg rada i da je već preraslo u tradiciju da se obilježavanje krsne slave MUP-a Srpske svake godine završava koncertom Policijskog orekstra.

Osim marševa, umjetničke muzike, te rodoljubivih kompozicija, publika je bila u prilici da uživa i u pop i disko ritmovima.

Koncertu su prisustvovali i ministri u Vladi Republike Srpske - unutrašnjih poslova Željko Karan, trgovine i turizma Denis Šulić, uprave i lokane samouprave Senka Jujić, te prosvjete i kulture Željka Stojičić.

Policijski orkestar je formiran 1. decembra 2017. godine, a prvi nastup je imao za Dan Republike - 9. januar 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana