Policijska uprava Gradiška: "Zaštitimo djecu u saobraćaju"

Milan Vujić
Policijska uprava Gradiška: "Zaštitimo djecu u saobraćaju"

GRADIŠKA - U Gradišci se provode aktivnosti u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koja ima za cilj podizanje svijesti građana o odgovornom ponašanju u saobraćaju kao i zaštitu najmlađih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U okviru akcije pripadnici Policijske uprave Gradiška kontrolisali su vozače na magistralnom putu nedaleko od OŠ "Kozarska djeca" u Kruškiku i regulisali saobraćaj s ciljem bezbjednog prelaska djece preko ulice.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška Slađan Jurišić rekao je da službenici Policijske uprave Gradiška sprovode više aktivnosti povodom početka nove školske godine.

-Policijski službenici su prije početka školske godine obišli pristupne puteve školama i predložili najbezbjednije trase kretanja. Provjerena je saobraćajna signalizacija u blizini škola i svi nedostaci su na vrijeme otklonjeni - istakao je Jurišić.

Takođe, školarcima je ukazano na značaj poštovanja saobraćajnih pravila i propisa, kako bi se bezbjednost svih učesnika u saobraćaju podigla na viši nivo.

Jurišić je naglasio da je kampanja preventivno-represivnog karaktera i da će u narednom periodu posebno kontrolisati brzinu kretanja vozila u blizini škola, nepropisno parkirana vozila i druge česte prekršaje vozača.

Direktor OŠ „Kozarska djeca“ u Kruškiku Stojanka Majdanac istakla je da djeca rado sarađuju sa školskim policajcem i da kroz školsku saobraćajnu patrolu učestvuju u aktivnostima i predavanjima o bezbjednosti saobraćaja.

-Put pored škole u Kruškiku je jako frekventan. Saobraćaj tu nikada ne staje. Bezbjednost saobraćaja je važna tema o kojoj moramo da pojačano radimo sa djecom od najranijeg uzrasta - kazala je Majdanac.

U okviru kampanje "Zaštitimo djecu u saobraćaju“ tokom septembra predstavnici Policijske uprave Gradiška, Auto-moto društva i drugih institucija održaće predavanja djeci u svim školama o tome kako i na koji način što bezbjednije učestvovati u saobraćaju.

Policijski službenici PU Gradiška, pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na poštovanje odnosa vozač - pješak, brzina kretanja vozila, tehnička ispravnost autobusa za prevoz učenika, nepropisno parkirana vozila u zonama škola i ostalih prekršaja.

Policijska uprava Gradiška podsjeća da je u toku javna kampanja „NIJEDAN VIŠE“ te još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, te da vozači sa maksimalnom opreznošću upravljaju motornim vozilima u zonama škola a roditelji da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana