Policija upoznala srednjoškolce u Kneževu o štetnosti vršnjačkog nasilja

N. T.
Policija upoznala srednjoškolce u Kneževu o štetnosti vršnjačkog nasilja
Foto: MUP RS | Policija upoznala srednjoškolce u Kneževu o štetnosti vršnjačkog nasilja

KNEŽEVO – Pripadnici policijske stanice Kneževo u okviru akcije "Budi sigma /prijavi vršnjačko nasilje!" učenike drugog i trećeg razreda Srednjoškolskog centra „Jovan Dučić" u Kneževu kao i njihove nastavnike upoznali su o značaju međusobnog povjerenja i prijavljivanja vršnjačkog nasilja.

Pripadnici policije održali su edukativno predavanje o vršnjačkom nasilju kako bi đake i nastavnike upoznali o ovom fenomenu i značaju njegovog sprečavanja i otkrivanja na vrijeme.

- Učenici su zajedno sa nastavnicima, prisustvovali predavanju i tom prilikom upoznati su sa pojmom i načinima ispoljavanja nasilja među djecom i mladima, te posljedicama koje ostavlja na žrtve nasilja. Posebno je istaknuto da je neophodno da se reaguje i prijave konfliktni pojedinci, te ukazano na značaj međusobnog povjerenja i blagovremenog otkrivanja i prijavljivanja vršnjačkog nasilja - istakli su u policiji.

Kako su istakli u Policijskoj stanici Kneževo tokom tekuće godine, kao ni cijele prošle  nije evidentirano niti jedno vršnjačko nasilje na području koje pokrivaju.

 

Preventivnu kampanju "Budi sigma! Zaustavi/prijavi vršnjačko nasilje!" Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje od 23. oktobra i trajaće  do 30. novembra ove godine.

Policijski službenici će u narednom periodu, edukativna predavanja u okviru kampanje održati, u više osnovnih i srednjih škola na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana