Pokazano kako službe spasavanja djeluju u slučaju zemljotresa

SRNA
Pokazano kako službe spasavanja djeluju u slučaju zemljotresa

TREBINjE - U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Trebinju danas su pripadnici jedinice Civilne zaštite izveli pokaznu vježbu "Štit 2024" po scenarijumu zemljotresa, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite.

Direktor Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost" u Trebinju Stevan Bekan istakao je da su u okviru vježbe pokazali kako se izvršava evakuacija, te ukazuje pomoć u slučaju zemljotresa.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je ova vježba prilika da se sagleda šta nedostaje službi, kao i da se uvežu sa Srbijom i Crnom Gorom.

"Ne sumnjam da ovi ljudi profesionalno odgovaraju svakom zadatku i da slobodno možemo mirno da spavamo", rekao je Ćurić novinarima i zahvalio pripadnicima službi zaštite i spasavanja za angažman tamo gdje je bila potrebna pomoć.

Šef Odsjeka za odbranu i vanredne situacije Zrenjanina Miroslav Sladević rekao je da je u tom gradu u postupku formiranje jedinica Civilne zaštite opšte namjene i specijalizovane jedinice.

"Funkcioniše gradski Štab, operativni timovi, kao i sva ostala radna i pomoćna tela Štaba koja pomažu gradonačelniku u donošenju odluka", rekao je Sladević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana