Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje tokom božićnih praznika

GS
Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje tokom božićnih praznika

Toplo vrijeme, za sada, karakteriše ove zimu. Za protekli decembar oboreni su rekordi za apsolutnu maksimalnu temepraturu. U Novu godinu ušli smo bez snijega, a kako će biti za Badnji dan i Božić?

Prognoza kaže da se danas nastavlja toplo, promjenljivo i vjetrovito vrijeme.

Kiša će padati na jugu i zapadu, uveče lokalno i na sjeveru, a u ostalim predjelima će biti pretežno suvo i oblačno uz kraće sunčane periode.

Nastaviće da jača jugo koji će ponegdje imati i olujne udare. Minimalna temperatura od 0 do 5, da jugu do 8, a maksimalna od 10 do 15 stepeni, uvišim predjelima od 6.

Na Badnji dan u Srpskoj će biti oblačno uz kraće sunčane periode. Uveče povremeno sa slabom kišom.

Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova, uveče u pojačanju, pa može imati i jake udare. Minimalna temperatura vazduha oko 3, a maksimalna oko 14 stepeni.

Poslije podne stiže jače kiša sa sjevera uz postepen pad temperature i slabljenje vjetra.

Tokom noći će usljed pada temperature kiša u višim predjelima preći će u snijeg, a tokom dana i u nižim predjelima, prognoza je za Božić.

Tokom dana će snježne padavine zahvatiće većinu krajeva uz formiranje snježnog porkivača, u većini krajeva uveče i jačanje sjevernog vjetra, dok će na krajnjem jugu padati kiša.

Minimalna temperatura vazduha očekuje se tokom dana od -4 na zapadu i višim predelima, do 1 stepen na istoku, a na jugu do 9 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana