Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje danas

SRNA
Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje danas

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje nestabilno vrijeme sa padavinama koje će se premještati od sjeverozapada ka jugu i istoku, a i temperatura vazduha će biti u blagom padu.

Očekuju se kiša i pljusakovi sa grmljavinom, lokalno i jači pljuskovi uz moguću pojavu grada i jačanje vjetra u zoni padavina, saopšteno je iz Republiičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sunčanije će biti na zapadu i sjeveru, ali se u toku dana očekuju novi razvoji oblačnosti praćeni prolaznom kišom i pljuskom.

Na krajnjem jugu tokom prvog dijela dana biće sunčano i toplo, a popodne će doći do naoblačenja sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren, povremeno pojačan vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura na udare pojačana.

Temperatura vazduha biće u blagom padu. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 na jugozapadu i istoku do 33 na krajnjem jugu, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 12, Sokolac 15, Han Pijesak i Čemerno 16, Kneževo i Ivan Sedlo 17, Kalinovik, Mrakovica, Mrkonjić Grad 18, Gacko, Ribnik, Srebrenica 19, Višegrad, Rudo i Sarajevo 20, Banjaluka, Foča, Novi Grad, Zvornik, Prijedor, Srbac, Bihać, Gradačac i Livno 21, Doboj, Tuzla i Zenica 22, Bileća 23, Bijeljina 24 i Trebinje 26, Neum 28 i Mostar 29 stepeni Celzijusovih.

Tokom protekla 24 časa najviše kiše, 28 litara po metru kvadratnom palo je na Sokocu, 23 litra u Prijedoru, 22 u Rudom, 16 na Han Pijesku, 11 u Banjaluci, devet u Srebrenici, dva u Foči i Mrkonjić Gradu, jedan litar u Srpcu. Padavina je bilo i u Višegradu, Novom Gradu i Kneževu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana