Podžić: Uspješno uklonjeno više od 25.000 tona viška municije

Srna
Foto: srna

SARAJEVO- Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić rekao je da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, zajedno sa partnerima, uspješno, bez i jednog incidenta uklonili više od 25.000 tona viška municije.

Podžić je naveo da je iz tog razloga ponosan što je, na osnovu tog uspjeha, NATO za sve svoje članice odlučio izraditi priručnik koji podrazumijeva predstavljanje dobrih praksi Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u izgradnji institucijskih sposobnosti za upravljanje, odgovornost i sprečavanje korupcije pri vođenju životnog ciklusa malokalibarskog i lakog naoružanja i municije.

U nastavku posjete, NATO tim za izgradnju integriteta u narednim danima posjetiće i neka od skladišta naoružanja i municije Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Podžić je otvorio danas radni sastanak Ministarstva odbrane i Oružanih snaga sa NATO-ovim timom za izgradnju integriteta, koji radi na izradi NATO priručnika o dobrim praksama u vođenju životnog ciklusa lakog naoružanja i municije.

U radu skupa učestvovali su i zamjenici načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generali Gojko Knežević i Ivica Jerkić, komantant EUFOR-a u BiH general Anton Veseli, komandant NATO štaba Sarajevo brigadni general Pamela Mekgaha, vođa NATO tima za izgradnju integriteta Nađa Milanova, te generalni inspektor Ministarstva odbrane general Mirsad Ahmić, kao glavni domaćin sastanka.

Među učesnicima skupa bili su i predstavnici Ministarstva inostranih poslova, Ministarstva bezbjednosti i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana