Podržana inicijativa za izgradnju spomenika poginulim borcima u Gorici

Srna
Podržana inicijativa za izgradnju spomenika poginulim borcima u Gorici

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podržao je inicijativu Mjesnog odbora gradske Boračke organizacije u Gorici da u tom naselju bude izgrađeno spomen-obilježje poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Ćurić je, nakon sastanka sa predstavnicima Mjesnog odbora gradske Boračke organizacije u Gorici, istakao da će Gradska uprava podržati njihov zajednički dogovor - da spomen-obilježje bude izgrađeno na zemljištu u neposrednoj blizini vrtića "Srbija".

"Drago mi je što je postignut dogovor o lokaciji budućeg spomen-obilježja. Predstavnici Odbora su mi saopštili da je ovo njihov zajednički prijedlog i da će u narednim danima usaglasiti detalje o izgledu budućeg spomen-obilježja sa Njegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, s obzirom na to da je navedena lokacija vlasništvo Crkvene opštine Trebinje, odnosno Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske", pojasnio je Ćurić.

Nakon sastanka je rečeno da se očekuje se da izgradnja spomen-obilježja počne uskoro, a nakon blagoslova vladike Dimitrija i konačne saglasnosti porodica poginulih boraca iz ove mjesne zajednice.

Mjesna zajednica Gorica je pojedinačno imala najveći broj poginulih boraca u Trebinjskoj brigadi, zbog čega je i odlučeno da tu bude izgrađeno spomen-obilježje, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Stav gradske Boračke organizacije je da postojeće spomen-obilježje u centru grada ostane centralno mjesto gdje će se svi podsjećati na hrabre borce koji su svoje živote položili na braniku otadžbine.

"Apsolutno nismo za to da se u svakom naselju izgrade spomen-obilježja. Izgrađeno je centralno spomen-obilježje sa Spomen-sobom, a ovo u Gorici će biti izgrađeno samo zbog toga jer je ova mjesna zajednica dala najveći broj poginulih boraca", naveli su iz te organizacije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana