Podrška za 12 novoregistrovanih preduzetnika

GS
Podrška za 12 novoregistrovanih preduzetnika

ČELINAC - Sa 12 novoregistrovanih preduzetnika sa područja Čelinca, načelnik opštine Vlado Gligorić potpisao je 2. oktobra ugovore o dodjeli sredstava podrške, koja su preduzetnici ostvarili po javnom pozivu. Za ovu namjenu, iz budžeta opštine biće izdvojeno 44.000 KM.

Obraćajući se preduzetnicima, načelnik Gligorić je podsjetio na činjenicu da su za ovu godinu programom planirani podsticaji za poljoprivredu i preduzetništvo u iznosu od 130.000 KM, te je naglasio da je najvažnije to što se pokazalo da ovakav vid podrške zaista daje efekat.

„Veoma su nam važni statistički podaci koji kažu da evo već šest godina, koliko provodimo ovaj program, podržali smo oko 60 preduzetničkih aktivnosti i da je procenat opstanka rada i zapošljavanja novih na tržištu preko 85 odsto“, rekao je Gligorić.

I predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović napomenuo je da se sredstva podrške kao stavka u budžetu planiraju unazad šest godina, te je plan da se u narednom periodu taj iznos i poveća.

On je dodao da je riječ o podsticaju koji se ne dobija unaprijed, nego nakon određenog vremena rada i registracije samog preduzetnika, što sve zajedno pokazuje da su već zasigurno u tom poslu.

Jedan od novoregistrovanih čelinačkih preduzetnika koji je ostvario pravo na podsticaj je i Anja Tešić, koja se bavi dekorom i aranžmanima za sve vrste proslava, a koja ističe da joj podrška u vidu bespovratnih podsticajnih sredstava mnogo znači.

Isto mišljenje dijeli i Jelena Rađenović, samostalni preduzetnik i vlasnik kozmetičkog salona.

„Podsticajna sredstva mnogo znače svima nama, pa i meni samoj, između ostalog za nabavku preparata i sredstava za rad“, zaključuje Rađenovićeva.

Kroz proteklih šest godina provođenja programa podrške preduzetništvu, bilježi se stalni porast broja samostalnih preduzetnika na teritoriji opštine Čelinac, a taj broj trenutno iznosi 439.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana