Podrška Srpske sveobuhvatnom razvoju distrikta Brčko

Srna
Foto: Arhiva

BRČKO- Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je danas, nakon sastanka u Brčkom sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, da Republika Srpska iskazuje podršku sveobuhvatnom razvoju distrikta.

Milić je nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH, kojem je prisustvovao i zamjenik predsjednika brčanske Skupštine Ivo Filipović, rekao da je distrikt Brčko i po Ustavu i po arbitražnoj odluci vlasništvo dva entiteta, te da su razgovori o saradnji sa predstavnicima svih nivoa vlasti sasvim opravdani i logični.

Milić je podsjetio da je u Brčkom proteklih dana održana prezentacija programa podrške Vlade Mađarske, te da je riječ o sporazumu za pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i distriktu Brčko, koji je Dodik dogovorio sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

"Na taj način se iskazuje podrška sveobuhvatnom razvoju distrikta. Poljoprivrednici distrikta Brčko pod jednakim uslovima kao poljoprivrednici u Srpskoj imaju pravo da apliciraju za bespovratna sredstva mađarske Vlade", rekao je Milić.

On je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom, navodeći da je razgovarano i o mnogim drugim projektima u kojima će Brčko moći da učestvuje pod jednakim uslovima.

Milić je istakao da distrikt Brčko od osnivanja dobija električnu energiju iz Republike Srpske po povoljnim uslovima, te da je i to bila jedna od tema današnjeg sastanka.

On je zahvalio Dodiku i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena.

Zamjenik predsjednika Skupštine distrikta Brčko Ivo Filipović istakao je da je bio ugodan razgovor sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom koji je pokazao interesovanje i posjetio Brčko.

Prema njegovim riječima, u posljednjih šest godina nijedan visokopozicionirani zvaničnik nije zvanično posjetio Skupštinu Brčko distrikta, na čemu je posebno zahvalio Dodiku.

"Sve što je gospodin Milić rekao, želim da potvrdim. Bio je veoma interesantan razgovor, a posebno kada je bilo riječi o energentima koji su danas vrlo deficitarni na prostoru Evrope, pa tako i BiH i distrikta. Želim da ohrabrim naše građane da nećemo imati problema kada je u pitanju električna energija, bar dok nema problema u Republici Srpskoj, biće pod istim uslovima i u narednom periodu isporučivana", istakao je Filipović nakon sastanka sa Dodikom u Brčkom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana