Podrška Ministarstva volontiranju i omladinskom radu

GS
Podrška Ministarstva volontiranju i omladinskom radu

BANjALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Selma Čabrić razgovarala je sa predstavnicima Volonterskog servisa Republike Srpske i Mreže omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske - M.O.C.A.R.T. Republike Srpske.

Ove dvije republičke mreže organizacija su pored Omladinskih savjet Republike Srpske, glavni partner Ministarstvu u realizaciji aktivnosti iz Omladinske politike Republike Srpske od 2023 do 2027. godine, kao i Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj (2019 – 2023. godine).

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima širenja volonterskih servisa i otvaranju novih u lokalnim zajednicama u cilju razvoja i omasovljavanja volontiranja, kao i o edukaciji o značaju volontiranja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Učesnici sastanka su razgovarali i o unapređenju rada omladinskih centara, kao i o mogućnostima pokretanja novih u onim lokalnim zajednicama u kojima ne funkcionišu.

Selma Čabrić istakla je da će dati punu podršku sa svim kapacitetima Ministarstva kako bi što veći broj mladih dobio priliku da se edukuje o značaju volontiranja i omladinskog rada, kako bi u budućnosti mogli postati odgovorni građani koji zajedno sa institucijama doprinose razvoju svojih lokalnih zajednica i same Republike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana