Podrška grada uspješnom matematičaru Vuku Jankoviću

Srna
Podrška grada uspješnom matematičaru Vuku Jankoviću

TREBINjE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za mladog matematičara Vuka Jankovića, učenika prvog razreda trebinjske gimnazije koji je nedavno osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Velikoj Britaniji.

Janković je rekao novinarima da je ovo jedna od tri zlatne medalje koje su donesene u BiH, otkako se samostalno takmiči.

"Ove godine smo ekipno osvojili tri zlata i ukupno šest medalja - još jedno srebro i dvije bronze, što je spektakularan rezultat. Ovo je kruna dugogodišnjeg rada i procesa za koji su, osim mene, odgovorni mnogi ljudi", istakao je Janković.

On je zahvalio svojim profesorima, kao i gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću i Gradskoj upravi za stalnu podršku.

Janković je naveo da još nema planove za nastavak školovanja, da se opredijelio za prirodne nauke, matematiku i fiziku, te da od sljedeće godine ponovo počinje ciklus takmičenja.

"Nadam se opet plasmanu na neko međunarodno takmičenje", dodao je Janković.

Ćurić je rekao da je ovo uspjeh Vuka Jankovića, njegovih profesora i porodice, ali i Trebinja.

"Kao odgovorna lokalna zajednica, za sve uspješne smo tu. U narednom periodu, ako treba bilo kakvo putovanje da se finansira ili bilo šta što možemo da uradimo, tu smo na raspolaganju", istakao je Ćurić.

On je napomenuo da Gradska uprava već pruža podršku uspješnim učenicima, te da je jedna od rijetkih koje realizuju pripremnu nastavu za upis na fakultet. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana